Zendmast? Vragen & antwoorden vanuit de politiek.

Op grond van artikel 41 van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente Stichtse Vecht, zijn door de politieke partijen VVD en PvdA vragen gesteld over het mogelijk plaatsen van een UMTS-mast in de wijk Spechtenkamp. Hieronder leest u de vragen en de antwoorden daarop van wethouder K.H. Wiersma.

  • Vraag 1 (VVD)
    Is het college op de hoogte van de aanvraag van T-mobile voor het plaatsen van een UMTS-zendmast in de wijk Spechtenkamp en/of Zebraspoor?

Antwoord 1
T-Mobile heeft contact gezocht om mogelijke locaties voor het plaatsen van een zendmast in Spechtenkamp te bespreken. Uit overleg bleek dat er voor T-mobile twee mogelijke locaties zijn om een betere dekking te verkrijgen. Volgens T-mobile zijn de locaties buiten de woonwijk te ver weg om een goede dekking te verkrijgen in dit deel van Maarssenbroek. De gewenste locaties zijn voor advies voorgelegd aan het bestuur van de wijkcommissie Spechtenkamp. Er is geen sprake van een aanvraag omgevingsvergunning.

De kerstboom is weer ontstoken!

Op zaterdag 10 december was het zover..

Een groep vrijwilligers vanuit de wijkcommissie verzamelden zich voor in de wijk om de kerstboom weer op te zetten. Gelukkig was het weer gunstig, af en toe een spettertje regen en soms een windvlaag. Een zwaar karwei was het zeker omdat er eigenlijk te weinig mensen waren. Postitief was het feit dat er enkele wijkbewoners spontaan kwamen helpen. Na een paar koppen koffie en thee lukte het om bij de vierde poging de kerstboom rechtop te krijgen. Op dit soort momenten ontdek je pas hoeveel verkeer in en uit de wijk gaat..

Toen nog de lampjes er in, wat ook een hele klus.. Halverwege de middag was het werk gedaan en kon er worden genoten van soep welke door een bewoonster werd verzorgd. ‘s Avonds hebben we de boom nog maar eens onderhanden genomen omdat de verlichting toch niet helemaal naar het zin was.

De sociale controle/buurtpreventie werkt in de wijk; een oplettende wijkbewoner lichtte de politie in over het feit dat er een groepje personen de verlichting uit de boom aan het verwijderen was. Dit misverstand was gelukkig snel opgelost door de lopers van het signaleringsteam, die zaterdagavond en nacht hun ronde door de wijk liepen!

De avond werd afgesloten met een goed gevoel en een glaasje Glühwein. De mannen van het signaleringsteam gingen weer op surveillance en de anderen lekker naar de warme kachel. De wijkcommissie wil alle wijkbewoners die spontaan hun hulp aanboden bedanken voor hun inzet! Hopelijk hebben we volgend jaar nog meer mensen om de boom rechtop te zetten! Meldt u nu alvast aan via het inschrijfformulier op de site ;-)

Wij wensen u alvast fijne feestdagen!

De Jenaplanschool in Spechtenkamp blijft open!

‘t Kockenest neemt kinderen De Regenboog onder de vleugels.

Het was een triest verhaal dat nu toch een mooi einde krijgt; het faillissement van Jenaplan basisschool De Regenboog. Vanavond hebben de ouders van ’t Kockenest met overweldigende meerderheid ingestemd met het plan om de kinderen van De Regenboog een eigen plek te geven binnen de school. Marcéla van Vliet, Kockenest ouder: “We zijn blij dat we een einde hebben kunnen maken aan de onzekere situatie waar de kinderen van De Regenboog in verkeerden. Mijn zoon van vijf zei vanaf het eerste moment: “Mama, dat is toch simpel, dan zetten we er toch wat stoeltjes bij?”

In de afgelopen weken hebben bestuur en ouders van ’t Kockenest alles op alles gezet om de samenwerking mogelijk te maken. Voorwaarde voor de samenwerking was dat de financiële kant van de zaak goed geregeld was. De risico’s moesten afgedekt zijn. ’t Kockenest voert al jaren een solide financieel beleid. Lees het hele bericht »

Ben Gebbink: “Iedere inbraak is er één teveel”.

Nu het erg vroeg donker wordt, neemt het aantal woninginbraken weer toe. Ondanks een al vroeg ingezet ‘Donkere dagen offensief’ is het dit jaar erger dan vorig jaar. Ben Gebbink is wijkagent in de Maarssenbroekse wijken Spechtenkamp, Valkenkamp en Zwanenkamp. Hij vertelt hoe de politie zich voorbereidt op de jaarlijkse inbraakgolf en wat u zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

“Iedere inbraak is er één teveel”, zegt Ben Gebbink. “Voor degenen die het overkomt kan de impact groot zijn, soms zelfs traumatisch. Daarom doet de politie er alles aan om het aantal woninginbraken zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen in Maarssenbroek, maar in de hele regio. Alle wijkteams werken nauw samen, met elkaar en met de andere afdelingen binnen de politie.”

Donkere dagen offensief
Ruim voor de donkere dagen zich aandienden hebben vertegenwoordigers van de politie, de gemeente, de woningbouwverenigingen en de noodhulp de koppen bij elkaar gestoken. De woningbouwcorporaties kregen bijvoorbeeld tips over deugdelijk hang- en sluitwerk, en het verlichten van plekken waar inbrekers gebruik van maken. Maar er werd ook besloten tot een verkeers- en alcoholcontrole bij Maarssen-dorp. Gebbink: “De agenten die de controle uitvoerden hadden instructies gekregen om ook goed in de auto’s te kijken. Lees het hele bericht »