Vraag het de politie!

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud? Kan jij ook wel 101 vragen over veiligheid bedenken waar je eigenlijk niet het juiste antwoord op weet? Zit je bijvoorbeeld met vragen over loverboys, drugs, geweld, alcohol of vernieling en weet je er geen raad mee? Dan ben je bij vraaghetdepolitie.nl aan het juiste adres.

Misschien wil je weten wat wel en niet mag en wat de straffen zijn? Of ben je op zoek naar hulp, omdat je denkt dat je beste vriendin verliefd is op een loverboy? Waarom fietsen zonder licht zo gevaarlijk is, vind je ook terug op de website. Bekijk de filmpjes, lees de vraag- en antwoordteksten en stuur je vragen in. Eén ding is zeker: je krijgt altijd een antwoord dat klopt, snel beantwoord door onze politiemensen. Waakzaam en dienstbaar. Precies zoals je dat van de politie mag verwachten!

De Werkspecht wint 500 euro.

Ter gelegenheid van de uitreiking van de oorkonde Regiowinnaar Winkelwedstrijd 2010 biedt de directie van de VOMAR, als blijk van waardering voor deze presentatie de winnaar 2500 euro aan. De 2500 euro moet dan aan een goed doel worden gegeven. De winnaar, Vomar Voordeelmarkt Maarssenbroek, heeft speciaal uit de regio gekozen voor 5 verenigingen die ieder 500 euro krijgen. Naast De Werkspecht uit onze wijk zijn dat Sportvereniging Gems, Voetbalvereniging Maarssen, Kinderboerderij Otterspoor en Wijkcommissie Zwanenkamp.

Renovatie fietsbruggen t.h.v. Zebraspoor

Eind vorig jaar was de gemeente gestart met groot onderhoud aan 15 houten bruggen in Maarssenbroek. Van 13 stuks zijn de brugdekken en de leuningen al vervangen.

In week 14 start de aannemer met de laatste 2 bruggen gelegen in het doorgaande fietspad tussen Zebraspoor en Spechtenkamp. Het betreft brug 115 welke zich bevindt achter huisnummer 383 en de brug 117 ten hoogte van de huisnummers 63 en 80.  Hiervoor zal een omleidingroute worden ingesteld. Deze omleiding wordt momenteel door een adviesburo voorbereid.

Verkeersregelaars gezocht voor Skeelertocht Maarssenbroek

Op zondag 11 september a.s. wordt voor de tweede keer de Skeelerronde door de 14 wijken van Maarssenbroek georganiseerd. De eerste Skeelerronde Maarssenbroek in 2010 was een groot succes waar vele bewoners en wijkcommissies aan meededen. Om de Skeelertocht op 11 september weer veilig te organiseren zijn er weer veel verkeersregelaars nodig. Op maandag 4 april en dinsdag 5 april a.s. worden er in het politiebureau Bisonspoor cursusavonden voor verkeersregelaar georganiseerd. De aanvang is 19.30 uur. Doet u hieraan ook mee. U kunt zich opgeven bij de coördinator veiligheid Mario van Dijk door vóór 28 maart 2011 een mailtje te sturen naar mario.van.dijk@hetnet.nl of te bellen naar 06-10810277. Geef s.v.p. door op welke avond u de cursus wilt volgen. Nadat u zich opgegeven hebt krijgt u nog nadere informatie over de cursusavond.
Mario van Dijk