De kerstboom is weer ontstoken!

Op zaterdag 10 december was het zover..

Een groep vrijwilligers vanuit de wijkcommissie verzamelden zich voor in de wijk om de kerstboom weer op te zetten. Gelukkig was het weer gunstig, af en toe een spettertje regen en soms een windvlaag. Een zwaar karwei was het zeker omdat er eigenlijk te weinig mensen waren. Postitief was het feit dat er enkele wijkbewoners spontaan kwamen helpen. Na een paar koppen koffie en thee lukte het om bij de vierde poging de kerstboom rechtop te krijgen. Op dit soort momenten ontdek je pas hoeveel verkeer in en uit de wijk gaat..

Toen nog de lampjes er in, wat ook een hele klus.. Halverwege de middag was het werk gedaan en kon er worden genoten van soep welke door een bewoonster werd verzorgd. ‘s Avonds hebben we de boom nog maar eens onderhanden genomen omdat de verlichting toch niet helemaal naar het zin was.

De sociale controle/buurtpreventie werkt in de wijk; een oplettende wijkbewoner lichtte de politie in over het feit dat er een groepje personen de verlichting uit de boom aan het verwijderen was. Dit misverstand was gelukkig snel opgelost door de lopers van het signaleringsteam, die zaterdagavond en nacht hun ronde door de wijk liepen!

De avond werd afgesloten met een goed gevoel en een glaasje Glühwein. De mannen van het signaleringsteam gingen weer op surveillance en de anderen lekker naar de warme kachel. De wijkcommissie wil alle wijkbewoners die spontaan hun hulp aanboden bedanken voor hun inzet! Hopelijk hebben we volgend jaar nog meer mensen om de boom rechtop te zetten! Meldt u nu alvast aan via het inschrijfformulier op de site ;-)

Wij wensen u alvast fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>