De Zorgeloos Wonen Karavaan trekt door Maarssenbroek.

zorgelooswonenZorgeloos Wonen Stichtse Vecht is een samenwerkingsverband van ondernemers die hun kennis en kunde gebundeld hebben. Zij streven naar een nauwe samenwerking met de gemeente, welzijn, maatschappelijke-, zorg- en vrijwilligersorganisaties en andere initiatieven. Hun doel is u te helpen om zolang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te blijven in uw eigen woning. Binnenkort organiseren zij informatiemiddagen over Veiligheid in en om het huis.

Wat kunt u zoal doen om uw huis levensloopbestendig te maken? Wat heeft u daarbij nodig, en bent u er al klaar voor? Zijn de centrale vragen. De partners van Zorgeloos Wonen geven u hierover graag vrijblijvend advies en organiseren presentaties in de wijk.

Kom Erbij in Maarssenbroek is initiatiefnemer van deze middag en heeft coöperatie Zorgeloos Wonen bereid gevonden met u in gesprek te gaan over wat veilig en zorgeloos wonen inhoudt als je wat ouder wordt. Deze middagen worden zoveel mogelijk bij u in de buurt georganiseerd, zodat u met wijkgenoten het gesprek kunt aangaan. Veel inwoners zijn nog niet bewust bezig met de dag én zeker niet, de zorg van morgen. Wie stelt zich, als de kinderen net het huis uit zijn, de vraag: Wat kan ik nu doen, om straks prettig te blijven wonen? We schuiven die vraag het liefste voor ons uit. Dat is heel gewoon. Maar of dat zo verstandig is?

De samenleving verwacht immers dat we steeds langer thuis blijven wonen. En al zegt de campagne: De zorg verandert mee! zijn er toch echt een aantal zaken waarin u zelf moet voorzien en die u beter nu al kunt regelen. Wij gaan graag het gesprek aan over wat (brand)veiligheid is in en om het huis. Wat zijn de mogelijkheden om met bijvoorbeeld beeldbellen zorg en welzijn binnen handbereik beschikbaar te hebben?

Een ander aandachtspunt, iets wat men zich vaak al helemaal niet realiseert: heb ik een (zorg)netwerk om me heen of ben ik in alles aangewezen op mijn kinderen. Die wonen vaak op afstand. Vereenzaming dreigt dan snel. Daarom is in Maarssenbroek het netwerk Zorgeloos Wonen Stichtse Vecht gestart. Elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek, samen dingen ondernemen. Zo wordt ook de opzet van de informatiemiddagen: “ Zorgeloos wonen in eigen Wijk”.

Data presentaties in de wijk:

  • 21 en 22 januari Kantine OSM ’75, Fazantenkamp 619, Maarssenbroek (14.30-16.00 uur)
  • 28 en 29 januari Verrijzeniskerk, Reigerskamp 611, Maarssenbroek (14.30-16.00 uur)
  • 6 en 20 februari Jeugdpunt Safari, Bisonspoor 237, Maarssenbroek (14.30-16.00 uur)
  • 10 en 13 februari Hoornhofzaal, Zebraspoor 253, Maarssenbroek (10.00-11.30 uur)

Voor vrijblijvend advies en informatie kunt u altijd bellen naar: 0346-794512 of mailen naar: info@zorgelooswonenstichtsevecht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met dank aan onze sponsors!
Agenda
Twitter @Spechtenkamp
Nieuws op RTV Stichtse Vecht